Avocații lui Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului cu Bogdan Popa, șeful de la Administrația Cimitirelor, în dosarul de corupție

Publicat: 28 09. 2015, 17:28

Potrivit avocaților, cererea este formulată, dar nu a fost depusă luni la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru că nu a fost văzută și de primarul Sorin Oprescu.

Viorel Mocanu, unul dintre avocații lui Sorin Oprescu, a declarat că apărarea formulează cererea de probe, legale și pertinente, în aflarea adevărului, cu părți cu care „există contradicții în acest moment”.

Avocatul a precizat că cererea nu i-a fost încă prezentată lui Sorin Oprescu, pentru că medicii le-au cerut să-l menajeze și să nu discute despre dosarul în care este cercetat.

„Dânsul este acolo (la Spitalul Universitar de Urgență București, n.r.) arestat, am formulat o cerere de grefă, care a fost în final aprobată. Doctorii care îl aveau sub supraveghere în cursul zilei de ieri (duminică, n.r.) ne-au permisă să luăm legătura cu el doar două sau trei minue, câte o persoană și să nu purtăm discuții care să nu-l menajeze, respectiv să nu discutăm despre dosar”, a precizat Mocanu.

În ce privește starea de sănătate a lui Sorin Oprescu, avocatul a spus că doar medicii pot decide cât de gravă este, precizând că s-au solicitat de urgență toate acele medicale de la Clinica Academica, un edilul a mai fost supus unor investigații, și de la Spitalul Elias.

Despre coronarografia la care a fost supus luni Sorin Oprescu, avocatul a spus: „Este vorba de o pseudo-operație, pentru că discutăm de o investigație care durează undeva la șase-șapte ore și care necesită un timp de refacere, de convalescență ulterior, pentru că doar așa se poate analiza și afla dacă există unul dintre cele două stenturi înfundate sau o altă venă înfundată și pentru a putea fi stabilizat din punct de vedere medical”.

Avocatul a precizat că nu poate spune când va fi dus Oprescu înapoi în Arestul Poliției Capitalei, decizie care probabil va fi luată în funcție de ce stabilește echipa medicală de la Spitalul Universitar cu privire la starea de sănătate a edilului.

În ce privește contestația de la Curtea de Apel București, formulată după ce Tribunalul Capitalei a respins cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlui judiciar sau cu arestul la domiciliu, avocatul a spus că edilul a arătat că vrea să participe, dar dacă nu va putea să fie prezent, din motive obiective, fiind internat în spital, judecata va avea loc și în lipsa clientului său.

Sorin Oprescu a fost supus, luni, unei coronarografii, o investigație necesară în cazul în care medicii constată că sunt semne că ar exista probleme mai grave, au declarat surse medicale.

Primarul suspendat al Capitalei a fost dus, sâmbătă după-amiază, din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgență București, fiind internat într-o rezervă la Secția de Cardiologie, unde este păzit de trei agenți, conform surselor medicale.

Medicii specialiști l-au supus pe Sorin Oprescu unor investigații atât în cursul zilei de sâmbătă, cât și duminică, iar luni, după reanalizarea stării sale de sănătate, au stabilit că este necesară efectuarea unei coronarografii.

„Nu știu ce investigații s-au făcut, dar potrivit procedurilor, se începe cu investigații neinvazive: EKG, investigații imagistice, analize, pentru a vedea dacă există semne de leziuni musculare ale inimii și stabilirea valorilor zahărului in sânge”, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, profesor doctor Mircea Cinteză, șeful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgență București.

Mircea Cinteză a spus că o coronarografie se face atunci când sunt semne că ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

„El, având cele două boli prinicipale, boală cardiovasculară și diabet, în astfel de situații există opinii ale celor specializați și acești medici se întâlnesc de facto într-o comisie pentru a analiza situația fiecărui pacient”, a adăugat profesorul doctor Mircea Cineză.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel București a menținut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului București, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv și fiind suspendat din funcție, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.