BAC 2012. Subiectele date la LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, proba scrisă, la sesiunea olimpicilor

Publicat: 06 06. 2012, 13:50
Actualizat: 01 07. 2012, 15:34

Sesiunea de BACALAUREAT 2012 a debutat luni cu proba scrisă la limba și literatura română susținută de circa 930 de candidați care au participat la sesiunea specială pentru olimpici.

Consultați mai jos SUBIECTELE de la LIMBA și LITERATURA ROMÂNĂ și BAREMUL de corectare.

„20 de elevi au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă”, au declarat pentru gândul reprezentanții Inspectoratului Școlar Bacău.

La sesiunea specială a examenului de bacalaureat, organizată la două colegii naționale din Municipiul Bacău, au participat absolvenții de liceu care fac parte din loturile naționale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale sportive sau pe discipline.

Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 29 mai, pe 30 mai proba la alegere a profilului și specializării, iar în 31 mai limba și literatura maternă pentru elevii olimpici aparținând minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 18,00), iar depunerea contestațiilor în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 18,00 – 22,00.

Vineri, 1 iunie, vor fi soluționate contestațiile și afișate rezultatele finale.

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Stelian Fedorca, se află luni, la Bacău, pentru a verifica modalitatea în care se desfășoară prima probă scrisă la limba și literatura română din cadrul sesiunii speciale de bacalaureat, precizează un comunicat de presă al MECTS.

În urma alocării de fonduri de către Guvern, cele două centre de examinare din Bacău, care găzduiesc sesiunea specială a bacalaureatului 2012, beneficiază, începând cu proba scrisă, de un sistem de supraveghere video.

La punctul I absolvenții au avut de analizat un text de Nichita Stănescu, la punctul II de redactat un text argumentativ pornind de la un citat din Nicolae Iorga, iar la ultimul punct de redactat un eseu în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text dramatic.