BACALAUREAT 2014. O elevă însărcinată a intrat în travaliu în sala de examen

Publicat: 02 07. 2014, 19:14
Actualizat: 10 02. 2016, 10:29

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, eleva susținea proba obligatorie a profilului de la bacalaureat la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad, iar la un moment dat a anunțat comisia de supraveghere că îi este rău și că are nevoie de asistență medicală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În consecință, profesorii au solicitat intervenția unei ambulanțe, iar medicii au constatat că tânăra intrase în travaliu, fiind transportată la Spitalul de Urgență Bârlad.

„Incidentul a avut loc la o oră și jumătate de la intrarea în examen și, chiar dacă era obligatoriu ca eleva să stea minim două ore, așa cum prevede metodologia, i s-a acceptat lucrarea la predare, astfel încât nu figurează ca eliminată sau absentă. Este de apreciat că a avut curajul să vină la examen, având în vedere sarcina pe care o avea. Noi vom face o solicitare către Ministerul Educației pentru ca eleva să poată susține în spital și ultima probă a bacalaureatului, ceea ce se poate din punct de vedere legal”, a declarat, miercuri, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Eleva a născut o fetiță sănătoasă, cu o greutate de 3.400 de grame.