Bacău: Directorul unui Remat, mort într-un accident de muncă, după ce a fost călcat de un camion

Publicat: 28 11. 2013, 21:24
Actualizat: 29 07. 2014, 17:44

Directorul de producție al unui Remat din județul Bacău a murit în urma unui accident de muncă, după ce a fost călcat de un camion care dădea cu spatele în timp ce se afla la încărcat de deșeuri de fier de pe o platformă de depozitare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău a declanșat o anchetă la o firmă de colectare a fierului vechi din orașul Comănești, după ce directorul de producție al societății a murit în urma unui stupid accident de muncă.

Potrivit primelor cercetări desfășurate de inspectorii de muncă, bărbatul de 48 de ani se afla pe platforma societății când, la un moment dat, a fost lovit de un camion care dădea cu spatele și care se afla la încărcat deșeuri de fier.

„Firma din Comănești, aflată în insolvență, funcționa ca un punct de lucru al societății Remat SA Vâlcea. Ca la orice caz de accident mortal de muncă, se vor verifica documentele pentru a se vedea dacă s-au respectat normele de securitate în muncă. În funcție de rezultatele anchetei, se vor lua și măsurile legale, iar dacă va fi cazul, vom sesiza și Parchetul”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ITM Bacău, Dan Buftea.

Poliția Bacău a declanșat propria anchetă în acest caz pentru ucidere din culpă.

Teodor Istrate, corespondenti@mediafax.ro