Bacău: Șapte tineri care vindeau droguri liceenilor și studenților din trei orașe din județ, reținuți

Publicat: 11 04. 2014, 16:42
Actualizat: 29 07. 2014, 16:58

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Bacău, zeci de jandarmi și polițiști, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), au descins la mai multe locații din orașele Târgu Ocna și Comănești, pentru destructurarea a două grupări de traficanți de droguri de risc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma acestor acțiuni, au fost prinși în flagrant doi bărbați, de 29 și 30 de ani, în timp ce încercau să comercializeze 50 de grame de cannabis. Ulterior, odată cu efectuarea a opt percheziții domiciliare la locuințele membrilor celor două grupări infracționale, au fost identificate și ridicate, în vederea cercetărilor, 800 de grame de cannabis, cu o valoare de aproximativ 45.000 de lei, 1.234 de lei, două laptop-uri, zece telefoane mobile și un dispozitiv cu lampă ultra-violet confecționat artizanal.

„Membrii grupărilor infracționale sunt bănuiți că, în perioada 2013-2014, ar fi comercializat droguri în orașele Comănești și Dărmănești, precum și în campusul universitar din municipiul Bacău. În urma probatoriului administrat în cauză, șapte persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, toate din județul Bacău, au fost reținute pentru 24 de ore”, se arată într-un comunicat dat publicității, vineri, de către reprezentanții Poliției Județene Bacău.

Cele șapte persoane reținute urmează a fi prezentate Tribunalului Bacău, cu propunerea de arestare preventivă, pentru trafic de droguri de risc și constituire într-un grup infracțional organizat.

Teodor Istrate, corespondenti@mediafax.ro