Bărbat din Argeș, ridicat de poliție după ce și-a lovit sora însărcinată în nouă luni cu o pilă de drujbă. Femeia, operată de urgență pentru a salva copilul

Publicat: 09 01. 2018, 00:01

Purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, Florin Popa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că luni seară s-a luat măsura reținerii unui bărbat care, duminică seară, și-a agresat sora însărcinată în luna a noua, măsura fiind luată ca urmare a schimbării încadrării juridice. Bărbatul este acuzat că, pe fondul consumului de alcool, s-a certat cu sora lui și, la un moment dat, a aruncat spre femeie o pilă de drujbă, lovind-o în zona abdomenului.

„S-a schimbat încadrarea juridică a faptei. Este dosar penal pentru violență domestică raportat la vătămare corporală prin punerea în primejdie a vieții. Inițial, starea femeii a fost bună. A revenit însă la spital și s-a decis ca ea să fie operată, fiind însărcinată în 9 luni. Copilul, care a fost și el atins, superficial, în urma agresiunii, este bine”, a declarat Florin Popa.

Popa a precizat că inițial, dosarul a fost întocmit pentru violență domestică raportat la loviri și alte violențe, însă medicii legiști, potrivit raportului, au stabilit că viața femeii a fost pusă în pericol.

Potrivit acestuia, bărbatul va fi prezentat, marți, instanței cu propunere de arestare preventivă.