Bărbat din Covasna împușcat în picior de un polițist pe care îl atacase cu pietre

Publicat: 15 07. 2013, 21:27
Actualizat: 29 03. 2019, 23:10

Un bărbat din localitatea covăsneană Araci a fost împușcat în picior, luni, de către un polițist pe care îl atacase cu pietre, după ce omul legii intervenise într-un conflict în care era implicat agresorul, transmkte corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Covasna, în localitatea Araci, comuna Vâlcele, un bărbat repara, luni după-amiază, acoperișul locuinței sale, moment în care a fost agresat de alt bărbat care, aflat în stare de ebrietate, a început să arunce în el cu pietre.

În zonă trecea o autospecială a postului de Poliție Vâlcele, iar polițistul care a condus mașina a întervenit între cei doi bărbați, pentru a aplana conflictul. În acel moment, bărbatul care băuse a aruncat cu pietre în direcția autospecialei Poliției, spărgând un parbriz.

„Polițistul a efectuat somațiile prevăzute de lege, dar respectiva persoană a continuat să arunce cu pietre către polițist și autospeciala de Poliție. Din acest motiv, polițistul a tras două focuri în direcția persoanei recalcitrante, rănind-o la picioare”, se arată în comunicatul citat.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Bărbatul împușcat a fost transportat la spital.