Bărbat suspect de antrax, internat în stare critică

Publicat: 22 04. 2013, 19:02
Actualizat: 03 02. 2019, 14:49

Un bărbat este internat în stare critică la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, fiind suspectat că ar fi infectat cu antrax, pacientul find menținut în viață cu ajutorul aparatelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul, în vârstă de 82 de ani, este internat în Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, iar potrivit medicilor starea sa este critică.

Medicul Carmen Dorobăț, managerul spitalului ieșean, a declarat, luni, presei că pacientul prezintă o leziune necrotică la buza superioară și un edem facial masiv, aceste simptome fiind specifice infecției cu antrax.

„Există suspiciunea de antrax, boala urmând a fi confirmată după finalizarea investigațiilor. Așteptăm rezultatul analizelor”, a declarat medicul Carmen Dorobăț.

Ea a mai spus că bărbatul este menținut în viață cu ajutorul aparatelor.

„Pe lângă suspiciunea de antrax, bănuim că pacientul are infecție mixtă cu stafilococ auriu. Bătrânul se află în stare gravă, fiind conectat la aparate. I s-a administrat un tratament, care să acopere atât infecția cu antrax, precum și posibila infecție cu stafilococ auriu”, a mai spus medicul ieșean.

Antrax-ul este o boală infecțioasă și contagioasă la animale, iar la oameni se manifestă prin abcese pulmonare, gastrointestinale și cutanate. Popular se mai numește „buba neagră, cărbune sau dalac”.