Bărbatul căutat după ce și-ar fi împușcat prietenul la o partidă de vânătoare, găsit mort

Publicat: 17 09. 2014, 10:44
Actualizat: 07 12. 2019, 00:43

Potrivit procurorului Alin Leucea de la Parchetul Tribunalului Bihor, în noaptea de marți spre miercuri polițiștii au găsit cadavrul bărbatului suspectat că și-a împușcat prietenul, sâmbătă, în timpul unei partide ilegale de vânătoare în comuna Husasău de Criș.

„Principalul suspect, Alin Filimon, a fost găsit împușcat în cap, la câțiva kilometri de locul unde a fost descoperit sâmbătă prietenul acestuia, Teodor Cozma, împușcat în piept”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, procurorul Alin Leucea.

Surse din rândul anchetatorilor spun că principala ipoteză este că bărbatul s-ar fi sinucis după ce și-a împușcat mortal prietenul în vârstă de 35 de ani, în timpul partidei de vînătoare.

Cei doi bărbați din comuna bihoreană Husasău de Criș – Alin Filimon, în vârstă de 32 de ani și Teodor Cozma, în vârstă de 35 de ani – plecaseră vineri seară la vânătoare, iar rudele acestora spuneau că, întrucât nu s-au întors sâmbătă dimineață și nu răspundeau la telefon, au pornit în căutarea lor.

Sâmbătă dimineață, bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost găsit mort de către fratele său, la marginea unui lan de porumb, împușcat în piept.

Polițiștii criminaliști, coordonați de un procuror, au început cercetările, căutându-l totodată pe cel de-al doilea bărbat, în vârstă de 32 de ani.

Surse din rândul anchetatorilor spuneau că cei doi ar fi participat la vânătoare fără autorizație, iar bărbatul de 35 de ani a fost împușcat cu o armă de vânătoare de calibru mare, cel mai probabil folosită pentru a vâna mistreți, iar apoi a fost târât la marginea lanului de porumb.