Băsescu: Am discutat cu Tomac să aibă în vedere candidatura mea la Primăria Capitalei

Publicat: 28 07. 2020, 22:49
Actualizat: 06 04. 2021, 18:15
Băsescu: Am discutat cu Tomac să aibă în vedere candidatura mea la Primăria Capitalei / Sursa FOTO: https://sibiu100.ro

Traian Băsescu a declarat că a avut o discuție cu liderul PMP, Eugen Tomac, în vederea unei eventuale candidaturi la Primăria Capitalei. Băsescu a mai afirmat că PMP ar putea obține 10% din voturi și fără candidatura sa.

Băsescu a spus că PMP va avea candidați la sectoare și la Primăria Generală

Conform lui Traian Băsescu, PMP va avea candidați la sectoarele Capitalei, la Primăria Generală și liste complete de candidați la Consiliul General.

„Singura problemă este o decizie a partidului. I-am informat că dacă au nevoie de serviciile mele sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitându-i ca după ce definitivează listei de candidați să aibă în vedere și candidatura mea”, a afirmat Traian Băsescu, pentru Digi24.

Traian Băsescu: Sunt hotărât să candidez la Primăria Capitalei dacă PNL şi USR batjocoresc PMP

Într-un interviu acordat astăzi la Adevărul Live, Traian Băsescu a vorbit despre o eventuală candidatură la Primăria Capitalei. Mai precis, acesta a spus că dacă partidul său va fi „batjocorit” de PNL și USR, el va fi gata să candideze.

Întrebat ce le-ar fi transmis românilor despre bugetul Uniunii și despre planul de relansare, fostul președinte a spus: „Le-aş fi transmis planul. Sumele se cam ştiau. Unii bani sunt pe zece ani, alţii pe şase ani. Le-aş fi spus şi proiectele pe care le dezvoltăm cu aceşti bani. Faptul că nu se spune e rău. Era extrem de important să se spună: 8 miliarde la Autosstrada Transilvania, cinci miliarde pentru Autostrada Moldova. Aşa părem ca o gâscă beată.” 

Băsescu a mai spus că el a fost singurul șef de stat român care a adus modificări pentru banii europeni: Eu am fost singurul şef de stat care am dus modificări pentru banii europeni. Când am impus N+3. Aici nu se negociază pentru că sunt nişte criterii de alocare, de dinainte fixaţi. ce se negociază e contribuţia statelor membre. Se negociază la centime de PIB contribuţa. Acest buget este mai mic faţă de cel 2009-2014 cu 25 de miliarde. A plecat Marea Britanie. Asta se vede în repartizarea banilor. Banii din MFF se alocă pe criterii: populaţie, grad de dezvoltare, creştere economică în ultimii trei ani. Acum a mai fost un criteriu, nivelul de afectare în funcţie de pandemie. A fost al doilea element de discuţie. În afară de cele două zile alocate banilor bugetaţi a mai fost împrumutul de 750 de miliarde şi negocierea distribuţiei acestor bani. S-a negociat nivelul de granturi. Datorită poziţiei Olandei, danemarcei şi Finlandei, au presat pe nivelul de granturi. S-a ajuns la 390 de miliarde. Faţă de MFF trecut, care a fost de 1100 de miliarde, acum are 1075 de miliarde, dar are peste ei 750 de miliarde din împrumuturi. Sunt bani infinit mai mulţi.