Băsescu, la botezul unui tanc petrolier produs de Șantierul Naval Constanța

Publicat: 15 02. 2012, 10:00
Actualizat: 04 04. 2012, 13:48
Președintele Traian Băsescu a participat, joi, la Șantierul Naval Constanța, la ceremonia de botez a navei Histria - un tanc petrolier de 41.000 de tone tdw -, el spunându-le participanților că nu pierde nicio ocazie de a reveni la șantierul naval, acolo de unde a plecat.

Președintele Traian Băsescu a participat, joi, la Șantierul Naval Constanța, la ceremonia de botez a navei Histria – un tanc petrolier de 41.000 de tone tdw -, el spunându-le participanților că nu pierde nicio ocazie de a reveni la șantierul naval, acolo de unde a plecat.

Președintele Traian Băsescu a ajuns la Șantierul Naval Constanța în jurul orei 11.30, fiind întâmpinat de proprietarul SNC Gheorghe Bosînceanu, prefectul Constanței Dănuț Culețu și alți oficiali constănței, transmite corespondentul MEDIAFAX. După un sfert de oră la ceremonie și-au făcut apariția Mircea Sandu, președintele FRF, și soția sa Elisabeta, care a fost "nașa" navei și cu un grup de invitați din străinătate. La festivitate au mai participat și Ionuț Lupescu și Adalbert Kassai.

Nava Histria Ciada este un tanc petrolier de 41.000 de tone tdw, fiind a șaptea navă construită în SNC de la privatizare, prima creație 100 la sută românească după 1990.

"Cu siguranță nimeni nu poate estima că prezența mea în Șantierul naval din Constanța este strict legată de intrarea în exploatare a celei de-a șaptea nave petrolier de 41.000 de tone ddw. Al doilea motiv și cel mai important este că nu pierd nicio ocazie să revin la SNC, acolo de unde am plecat. Ne cunoștem și ne recunoaștem de la recepția celui de-al treilea petrolier de 157.000 de tone tdw, Biruința, care a fost un moment extrem de important în cariera mea. După 23 de ani, Biruința este singura navă aflată încă în circulație din seria ei. Asta înseamnă că alții au construit-o bine și eu am condus-o bine", a declarat Traian Băsescu la ceremonie. (Mediafax)