BĂTAIE ÎN SÂMBĂTA MARE. Primarul unei comune din Olt s-a luat la harță cu președintele local al PNL. De la ce a pornit scandalul

Publicat: 18 04. 2020, 21:20
Actualizat: 07 04. 2021, 01:22
Imagine cu caracter ilustrativ

Primarul comunei Vişina şi preşedintele oganizaţiei locale a PNL s-au luat la bătaie, în Sâmbăta Mare. Scandalul a pornit de la pachetele „cu pomeni electorale” pe care reprezentaţii PNL le împărţeau prin comună.

Primarul comunei Vişina, Cristian Ţol, a declarat, pentru Mediafax, că aproximativ 20 de persoane, de la PNL şi USR, erau adunate acasă la şeful organizaţiei locale a USR unde ambalau pachete cu suc şi cozonaci. Pachetele erau distribuite localnicilor.

Cristian Ţol spune că acţiunea adversarilor săi politici încalcă reglementările ordonanţelor militare, aşa că, împreună cu viceprimarul localităţii, a mers prin sat să vadă despre ce este vorba.

„Problema nu e că fac ei pomeni electorale”

„Problema nu e că fac ei pomeni electorale. Pot să facă ce vor cu banii lor sau dacă găsesc sponsori la nivel local sau naţional. Treaba e că noi ca primărie şi eu, în speţă primarul comunei, despre actele de caritate în comuna noastră, trebuia un acord, chiar dacă e voluntariat. Mai ales că oamenii…, e epidemia asta, şi sunt protejaţi. Eu stau să-i monitorizez, să-i educ să stea acasă. Or, intervenţia mea de a intentifica această acţiune care se făcea cu un grup d epeste 20 de persoane, laa preşedintele USR acasă, pachetele erau depozitate într-un hambar de cereale, probabil o fi dat şi cu insecticid omul acolo, şi ei veneau cu maşinile şi încărcau”, a declarat primarul comunei Vişina.

Edilul din Vişina povesteşte că în timp ce stătea în faţa gospodăriei şefului USR din localitate, a ieşit preşedintele organizaţiei locale a Partidului Naţional Liberal care ar fi început să-l jignească. Iar întâlnirea a degenerat.

„A ieşit preşedintele PNL-ului şi a început să-mi aducă reproşuri politice. Nu e pentru prima oară când mă jigneşte şi-mi aduce fel şi fel de…Şi a intrat în altercaţie cu mine. Din îmbrânceli din …eu am avut şi eu câteva contuzii, să zic aşa, iar dumnealui s-a ales cu buza spartă. Nu l-am bătut de l-am omorât. Am fost transportaţi amândoi la spital. Eu, într-o camera, dumnealui într-o camera, ne-a pus perfuzii, ne-a scris acolo ce avem fiecare şi …cam asta a fost tot”, a declarant, Cristian Ţol, primarul comunei Vişina

Poliţiştii au început o cercetare penală în acest caz.