Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”: Săptămâna viitoare poate să fie o provocare pentru sistemul de sănătate din Bucureşti

Publicat: 06 09. 2020, 21:20
Actualizat: 06 09. 2020, 21:22
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Managerul Institutului Marius Nasta, avertisment dur: „Secția de ATI este plină, cazurile au vârste variate”

Managerul Institutului Marius Nasta spune că săptămâna viitoare va fi o provocare pentru spitalele bucureştene. Medicul Beatrice Mahler atenționează că numărul de cazuri de COVID-19 este îngrijorător, în contextul în care spitalele din Capitală sunt deja suprasolicitate.

Beatrice Mahler crede că numărul mare de îmbolnăviri a apărut din cauza concediilor.

Este „efectul concediilor şi vacanţelor în Bucureşti şi alte judeţe” unde se raportează multe cazuri, a explicat dr. Mahler. „Numărul cazurilor din Bucureşti e îngrijorător. Săptămâna viitoare poate să fie o provocare pentru sistemul de sănătate din Bucureşti”, a avertizat ea, în condiţiile în care spitalele din Capitală sunt oricum aproape de capacitatea maximă.

Dr. Mahler a dat exemplu spitalul pe care îl conduce, care se află într-o „fază de platou”, însă cu un număr mare de pacienți care se internează și de pacienți la secția ATI. „Mulți se prezintă pentru evaluare și solicită extrem de mult personalul medical”, a mai spus ea într-o intervenție la Digi24.

Cum explică Gabriela Firea numărul record de noi cazuri de COVID în București

Testele realizate în Capitală, la spitale de stat sau clinici private, precum și internările, sunt mai mult de jumătate ale persoanelor din alte județe ale țării, și nu doar din cele foarte apropiate : Ilfov, Giurgiu, Ialomița, Dâmbovița, Argeș, Călărași dar și din Buzău, Brașov, Olt, Dolj etc.

La o populație reală de 4 mil de locuitori pentru Capitală și zona metropolitană, nu este un procent îngrijorător (numărul record de peste 350 de cazuri raportate sâmbătă -n.r.)”, a declarat Gabriela Firea pentru Gândul.ro.

Edilul Capitalei mai spune că în prezent nu există un program național de testare a persoanelor asimptomatice.

„Ceea ce decontăm acum este absența unui Program național pentru testarea persoanelor asimptomatice, prin care s-ar fi putut izola din timp focarele.

De asemenea, lipsa de organizare de la DSP București, care nu răspunde cu orele sau chiar zilele la telefoane, și după ce se răspunde nu se face nimic câteva zile, este o altă mare problemă pe care guvernul nu vrea să o rezolve”, a mai declarat Gabriela Firea pentru Gândul.ro.