Bebeluș de o lună mort la o zi de la externare. Părinții spun că diagnosticul a fost eronat

Publicat: 25 10. 2012, 13:23
Actualizat: 21 02. 2019, 14:00

Colegiul Medicilor Gorj a deschis o anchetă, joi, în cazul unei fetițe de o lună care a murit la o zi de la externarea ei din Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, părinții acesteia afirmând că fetița a fost spitalizată de trei ori în ultima perioadă și că de fiecare dată i-a fost pus alt diagnostic

Fetița, Roxana Adina Stoicoiu, s-a născut în 25 septembrie, iar de atunci a fost internată de două ori la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești și o dată la Spitalul Județean din Târgu Jiu, unde părinții au dus-o pentru că avea probleme de respirație și stări de vomă.

Ion Stoicoiu, tatăl fetiței, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că de fiecare dată acesteia i-a fost pus un alt diagnostic, de către medici diferiți, fiindu-i prescrise tratamente diferite.

Ultima dată, fetița a fost internată la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești, fiind externată marți, când părinților li s-a spus că aceasta nu mai are probleme.

Tatăl fetiței spune că miercuri, la o zi de la externare, aceasta a început să vomite cu cheaguri de sânge, iar atunci au chemat o ambulanță acasă. Fetița a ajuns la spitalul din Târgu Cărbunești în stop cardio-respirator, fiind declarat decesul.

Rezultatul necropsiei făcute, joi, de Serviciul de Medicină Legală Gorj arată că fetița avea pneumopatie interstițială și insuficiență cardio-respiratorie acută, cauza decesului fiind insuficiența cardio-respiratorie.

Familia fetiței a depus o plângere la Colegiul Medicilor Gorj, afirmând că va cere și Poliției să facă o anchetă în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Gorj, dr. Gheorghe Stanciu, afirmă că instituția a început verificări, urmând să ceară documentele medicale ale fetei de la cele două spitale la care a fost internată, precum și concluziile medicilor legiști.