Becali TV nu a primit licență de la CNA

Publicat: 15 02. 2012, 10:28
Actualizat: 24 07. 2012, 10:55
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a respins astăzi solicitarea de licență audiovizuală prin satelit pentru S.C. Fotbal Club Steaua București, motivul principal al respingerii fiind titulatura postului - Becali TV.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a respins astăzi solicitarea de licență audiovizuală prin satelit pentru S.C. Fotbal Club Steaua București, motivul principal al respingerii fiind titulatura postului – Becali TV.

Potrivit CNA, reglementările audiovizualului prevăd faptul că un post de televiziune nu poate purta denumirea unei personalități politice și nici nu poate promova această personalitate.

Deși CNA a cerut în repetate rânduri schimbarea denumirii postului pentru care s-a cerut licență audiovizuală, reprezentanții Steaua București nu au revenit asupra acestei denumiri. Mai mult decât atât, Gigi Becali, patronul Stelei, a afirmat, într-o întâlnire anterioară cu membrii CNA, că "Becali" este un brand pentru care nu mai este nevoie de promovare și că numele acesta va promova televiziunea și nu invers.

Membrii CNA au fost de părere că nu există nicăieri în Europa o televiziune care să poarte numele unei personalități politice, iar Răsvan Popescu, președintele CNA, a precizat că "nu există nici măcar Berlusconi TV". "Cultul personalității nu există numai la noi, o asemenea reclamă pentru o persoană nu se poate", a conchis și Constantin Duțu.

Cristina Trepcea, membru CNA, i-a recomandat lui Becali să renunțe la orgoliu și să nu-și numească televiziunea Becali TV. "Dacă nu se numește Becali TV nu se mai uită lumea", i-a răspuns finanțatorul echipei Steaua.