Bilanțul deceselor în urma unui val de autoincendieri în Bulgaria a ajuns la șase

Publicat: 03 05. 2013, 19:31
Actualizat: 07 02. 2019, 18:02

Un bulgar în vârstă de 47 de ani care a încercat miercuri să se sinucidă prin autoincendiere a decedat vineri din cauza rănilor, bilanțul victimelor unui val de autoincendieri în Bulgaria, începând din februarie, ajungând la șase morți, a anunțat Spitalul Smolian (sud), relatează AFP.

Vețislav Kozarev a fost spitalizat într-o stare gravă, cu arsuri pe 85% din suprafața corpului. Potrivit poliției. „motive personale” se află la originea acestui act de disperare.

Bulgaria se confruntă cu un val de tentative de autoincendiere care a însoțit o mișcare de protest față de sărăcie și corupție, în februarie și martie.

În total, șapte bulgari, potrivit poliției, au încercat să se sinucidă în acest fel, de la declanșarea crizei. Unul singur a supraviețuit.

Trei dintre ei aveau revendicări de natură politică, ceilalți fiind disperați din cauza sărăciei și lipsei perspectivei atât pentru ei, cât și pentru familiile lor.

Bulgaria a fost afectată de aceste manifestații, uneori violente, provocate de o creștere a valorii facturilor la electricitate și care s-au orientat, ulterior, împotriva sărăciei și corupției elitei politice. Proteste de stradă l-au determinat pe premierul conservator Boiko Borisov să demisioneze, la 20 februarie.

Alegeri legislative anticipate sunt prevăzute la 12 mai. Sondajele îl prezintă pe Borisov drept câștigător, dar fără o majoritate guvernamentală.