Bill Gates, Angelina Jolie și Bono se luptă pentru o lume mai bună

Publicat: 16 02. 2012, 08:55
Actualizat: 18 02. 2012, 15:41
Bill Gates, Bono și Angelina Jolie fac parte din plutonul de militanți pentru o lume mai bună. Sărăcia continentului african, refugiații din zonele de conflict, victimele în urma dezastrelor naturale, atrocitățile din Congo sau criza politică și socială din Darfur îi preocupă profund.

Bill Gates, Bono și Angelina Jolie fac parte din plutonul demilitanți pentru o lume mai bună. Sărăcia continentului african,refugiații din zonele de conflict, victimele în urma dezastrelornaturale, atrocitățile din Congo sau criza politică și socială dinDarfur îi preocupă profund.

Bono, liderul trupei U2 și cunoscut activist social, implicat înnumeroase campanii caritabile, este fondatorul organizației RED,care încearcă să controleze și să combată SIDA în Africa.

Începând cu 1999, Bono s-a implicat în acțiuni menite săsprijine demersul de scutire a plății datoriei externe a țărilordin lumea a III a. În mai 2002, solistul trupei U2 l-a însoțit peSecretarul Trezoreriei SUA Paul O’Neill pe parcursul unui turneu înpatru țări africane. Tot în 2002, Bono a fondat, împreună cu BobbyShriver și alți membri ai mișcării Jubilee 2000 „Drop the Debt”,organizație al cărei obiectiv este să atragă atenția asupradatoriilor care nu pot fi plătite și care mențin continentulafrican într-un nivel de sărăcie de nedescris și faceincontrolabilă situația transmiterii SIDA.

Citiți mai multe despre vedetele care vor săfacă lumea mai bună pe www.mediafax.ro