Bine ai venit la PRIȘTINA, Veorico! Românii din Spania protestează față de vizita premierului

Publicat: 06 09. 2018, 17:52
Actualizat: 26 03. 2019, 17:15

La ora locală 13.00 (14.00, ora României) Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu omologul său Pedro Sanchez la Palatul Moncloa, urmând ca la ora locală 17.30 (18:30, ora României) să fie primită în audiență de regele Felipe al VI-lea la Palatul Zarzuela.

„Doamna Dăncilă, vă așteptăm cu brațele deschise!!!”, este mesajul postat de un român pe pagina de Facebook „Diaspora Europeană”.

Imaginile postate joi pe Facebook arată un grup de români cu pancarte în limba spaniolă și română, în apropierea Palatului Zarzuela, unde Dăncilă va fi primită în audiență de regele Felipe al VI-lea.

De asemenea, românii din Spania au inițiat și semnat o petiție, apoi au trimis o scrisoare Casei Regale spaniole, în care îi spun cine este, cu adevărat, Viorica Dăncilă în contextul protestului din 10 august, scrie site-ul știridiaspora.ro.

Mesajele scrise pe pancarte sunt scrise atât în limba spaniolă, cât și în română: „Corupții, hoții și condamnații penali nu ne reprezintă! Plecați, doamna Dăncilă!”, „Demisia! Confiscarea averilor. Fără penali! Jos ciuma roșie! Trăiască România!”, „Maiestate, Viorica Dăncilă nu îi reprezintă pe românii din Spania. Cerem demisia guvernului PSD!”, „Bine ai venit la Priștina, Veorico! Diaspora te așteaptă în U.K, la Paris sau Roma. PS: ce mai contează? Toate-s la fel”.

Foto: Mario Mocan/ Facebook