Biroul la care BRAM STOKER a scris „DRACULA” va fi scos la licitație

Publicat: 12 11. 2012, 15:17
Actualizat: 26 06. 2013, 00:19

Biroul la care BRAM STOKER a scris celebrul său roman „DRACULA„, în 1897, va fi scos la licitație, în luna decembrie, după ce a fost restaurat și transformat într-o veritabilă operă de artă, au anunțat, miercuri, reprezentanții casei de licitații Profiles in History, citați de Reuters.

Biroul lui BRAM STOKER, care va fi scos la vânzare în cadrul unei licitații ce va avea loc în zilele de 15 și 16 decembrie, are în spate o istorie destul de tumultuoasă. Astfel, în ultimul secol, biroul a fost serios deteriorat, unele dintre sertarele originale au dispărut, iar piciorele din lemn i-au fost scurtate.

BRAM STOKER, autorul romanului DRACULA, omagiat de Google printr-un Doodle

BRAM STOKER, tatăl lui DRACULA, cel mai bun agent turistic al României, țară pe care n-a văzut-o niciodată – VIDEO

Scriitorul irlandez BRAM STOKER, care a murit în 1912, i-a lăsat biroul bunului său prieten J.S.R Phillips. Actualul proprietar al biroului l-a angajat pe Mark Brazier-Jones, un designer și producător de mobilier, pentru a recondiționa biroul și pentru a-l transforma într-o operă de artă, au precizat reprezentanții casei de licitații Profiles in History.

Mark Brazier-Jones spune că a dorit să păstreze „cicatricele și texturile” originale ale biroului și să aducă în același timp un omagiu scriitorului BRAM STOKER, persoana care a introdus povestea contelui Dracula în cultura pop din zilele moderne.

Printre îmbunătățirile aduse de Brazier-Jones se numără o serie de broderii în formă de lilieci, câini sălbatici și trandafiri. Designerul a căptușit cu piele două compartimente secrete ale biroului, ce vor fi dezvăluite doar viitorului proprietar al acestuia.

Reprezentanții casei Profiles in History se așteaptă ca biroul, ce va fi scos la vânzare alături de candelabre și sfeșnice asortate, create tot de Mark Brazier-Jones, să fie achiziționat la un preț cuprins între 60.000 de dolari și 80.000 de dolari.

Scriitorul britanic BRAM STOKER (1847 – 1912) l-a folosit pe Vlad Țepeș ca sursă de inspirație pentru romanul său „Dracula”, publicat în 1897. Tot Bram Stoker a avut ideea să asocieze această legendă europeană cu un animal sud-american – liliacul hematofag numit și „Vampir” (Desmodus rotundus).