Bistrița: Polițistul care a accidentat mortal o elevă pe o trecere de pietoni, reținut

Publicat: 26 05. 2012, 11:28
Actualizat: 16 05. 2013, 11:13

Polițistul din orașul Năsăud care s-a urcat băut la volan și a accidentat mortal o adolescentă de 17 ani care traversa strada pe o trecere de pietoni a fost reținut, vineri seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Bistrița-Năsăud, după ce inițial el primise interdicția de a părăsi localitatea.

Potrivit unui comunicat dat, sâmbătă, publicității de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Antonela Gorgan, vineri seară, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Bistrița-Năsăud a infirmat măsura preventivă a interdicției de a părăsi localitatea în cazul polițistului și a dispus reevaluarea probelor existente în cauză, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Urmare a acestui fapt, procurorul care face urmărirea penală a dispus reținerea învinuitului pentru 24 de ore, începând cu 25.05.2012”, se arată în comunicat.

Potrivit lui Gorgan, în cursul zilei de joi, a fost declinată competența în vederea efectuării cercetării în dosarul penal privind accidentul rutier produs joi de Ioan Sângeorzan de 26 ani către Parchetul Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Inițial, Parchetul Tribunalului Bistrița Năsăud a dispus începerea urmăririi penale față de învinuit pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, iar procurorul de caz a decis ca polițistul să fie cercetat în libertat cu interdciția de a părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Sâmbătă, polițistul a fost predat Centrului de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Bistrița-Năsăud.

Polițistul a accidentat-o mortal pe adolescenta de 17 ani ce traversa strada pe o trecere de pietoni, apoi a fugit de la fața locului, fiind găsit la scurt timp de către colegii săi, accidentul petrecându-se joi seară, în jurul orei 20.00, pe strada George Coșbuc din orașul Năsăud.

Victima a fost transportată la Spitalul Orășenesc Năsăud, în stop cardio-respirator, dar medicii nu i-au mai putut salva viața.

În urma accidentului, polițistul a demisionat din funcție.