Bombă în stare de funcționare, descoperită într-un cimitir în timpul amenajării unui mormânt

Publicat: 29 07. 2014, 18:35
Actualizat: 01 02. 2019, 00:29

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, elementul de muniție, provenind din timpul conflictelor militare din prima jumătate a secolului trecut, a fost găsit în cimitirul din localitatea Măcrești, comuna Zăpodeni, în timpul efectuării unor lucrări de amenajare a unui mormânt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Speriat, bărbatul care a dat peste bomba de aruncător, de calibru 82 de milimetri, a alertat imediat autoritățile, prin intermediul numărului de urgență 112.

„O echipă pirotehnică deplasată în cimitirul din Măcrești a asanat zona, fiind identificată doar acea bombă de aruncător. Deși provine din timpul conflictului militar de acum 70 de ani, elementul de muniție este în stare de funcționare astfel încât, dacă ar fi fost manevrat corespunzător, ar fi putut produce o adevărată tragedie”, a declarat, marți, corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Bomba ridicată și transportată de pirotehniști în condiții de siguranță la depozitul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, urmând a fi distrusă într-un poligon special amenajat pentru astfel de misiuni.