Botoșani: Percheziții la firme și persoane suspectate de evaziune fiscală de peste două milioane lei

Publicat: 12 12. 2013, 09:22
Actualizat: 29 07. 2014, 18:29

Polițiștii fac, joi, 17 percheziții în județul Botoșani, la mai multe firme și la locuințele unor persoane suspectate de evaziune fiscală, după ce ar fi exploatat nelegal și ar fi vândut peste 56.000 de tone de produse de balastieră, prejudiciul produs fiind estimat la peste două milioane de lei.

Perchezițiile sunt făcute de polițiștii de investigarea fraudelor din Inspectoratul de Poliție al Județului Botoșani, la 17 adrese, printre care și sediile mai multor firme care desfășoară activități în domeniul extracției, prelucrării și valorificării de produse de balastieră.

„Acestea sunt suspectate de evaziune fiscală, constând în aceea că, în perioada august – noiembrie a.c., ar fi desfășurat activități de exploatare nelegală și valorificare fără înregistrare în evidențele contabile a peste 56.000 de tone produse de balastieră. Prejudiciul creat în dauna bugetului general consolidat al statului este estimat la peste 2.000.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Polițiștii caută documente contabile sau alte înscrisuri care să probeze infracțiunile de care sunt suspectate persoanele vizate.

La percheziții participă polițiști de investigarea fraudelor din IPJ Botoșani și de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Botoșani. Acțiunea este coordonată de Parchetul Tribunalului Botoșani, fiind sprijinită de Departamentul de Informații și Protecție Internă.