BRAM STOKER, autorul romanului DRACULA, omagiat astăzi de Google printr-un Doodle

Publicat: 12 11. 2012, 15:17
Actualizat: 30 07. 2014, 11:28

BRAM STOKER, autorul romanului DRACULA, este omagiat de GOOGLE printr-un DOODLE INTERACTIV, la 165 de ani de la nașterea sa.

În LOGO-UL INTERACTIV Google pentru BRAM STOKER, apar DRACULA, dar și alte personaje sau elemente care au legătură cu vampirii: un castel, Luna sau un păianjen care țese o pânză.

BRAM STOKER, tatăl lui DRACULA, cel mai bun agent turistic al României, țară pe care n-a văzut-o niciodată – VIDEO

Biroul la care BRAM STOKER a scris „DRACULA” va fi scos la licitație

BRAM STOKER, pe numele său real Abraham Stoker, s-a născut pe 8 noiembrie 1847, în Dublin. El a rămas în istorie drept autorul romanului „DRACULA” (1897), care a fost ecranizat de multe ori după moartea sa. Pentru a scrie acest roman, BRAM STOKER a călătorit și s-a documentat foarte mult în Europa.

Romanul „Dracula” al lui BRAM STOKER spune povestea călătoriei avocatului Johnathan Harker în Transilvania, la castelul contelui „Dracula”. Aici, Harker se trezește prizonierul lui Dracula, reușește să scape, dar se întoarce să-și salveze familia rămasă în castel. În cele din urmă, Harker îi taie beregata lui Dracula, un alt personaj îi înfige un cuțit în inimă, iar contele se transformă în scrum și este tăiat rondele.

BRAM STOKER a rămas cunoscut și datorită prieteniilor sale cu actorul Henri Irving, dar mai ales cu președintele american Theodore Roosvelt. Prima ecranizare a romanului „Dracula” a fost făcută fără acordul văduvei lui BRAM STOKER, motiv pentru care aceasta a dat în judecată compania, a câștigat și a provocat arderea tuturor cópiilor filmului. Din fericire, însă, câteva s-au păstrat.

BRAM STOKER, omagiat astăzi de Google printr-un Doodle, a murit pe 20 aprilie 1912, la Londra.