Breaz i-a cerut demisia managerului interimar al Muzeului Brâncuși din Târgu-Jiu

Publicat: 17 09. 2019, 14:08

„Ministerul Culturii și Identității Naționale se delimitează de afirmațiile făcute recent, în spațiul public online, de către Managerul interimar al Muzeului Național Constantin Brâncuși, Valentin Chepeneag. Considerăm că declarațiile domnului Chepeneag sunt profund greșite și iresponsabile, acestea neexprimând poziția Ministerului Culturii și Identității Naționale”, se arată într-un anunț al instituției.

Valentin Chepeneag, care a fost numit manager interimar al Muzeului Brâncuși – ce urmează să fie înființat în municipiul Târgu-Jiu, în casa „Barbu Gănescu” -, în luna aprilie, a publicat săptămâna trecută, pe contul său de pe rețeaua de socializare online Faceboook, mesaje admirative față de fondatorul Mișcării Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu, dar și față de mareșalul Ion Antonescu.

Mesajele, care între timp au fost șterse, au fost publicate cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la nașterea lui Zelea Codreanu, pe 13 septembrie.

„Pe cale de consecință, Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, i-a solicitat acestuia demisia, act care a fost depus luni, 16 septembrie 2019, cu numărul de înregistrare 6388/CM/16.09.2019”, se mai arată în anunțul MCIN.