Bucureștenii și constănțenii, testați gratuit pentru stabilirea alcoolemiei, la ieșirea din cluburi

Publicat: 19 10. 2013, 13:32
Actualizat: 04 02. 2019, 10:36

Bucureștenii și constănțenii vor putea fi testați gratuit pentru stabilirea alcoolemiei, la ieșirea din cluburi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în cadrul acțiunilor organizate în România și în alte țări europene, sub titulatura „Noaptea europeană fără alcool”.

În România, care participă pentru a șasea oară la acest eveniment, vor fi organizate mai multe acțiuni preventive în București și Constanța, la care vor participa, pe lângă polițiști rutieri, membri ai Asociației Siguranța Auto, ONG-uri și voluntari, informează Poliția Română.

„În cadrul acestora, se vor distribui, la intrarea în cluburi, brățări de apartenență la eveniment, iar la ieșire, cei care doresc, vor fi testați cu dispozitive specifice pentru stabilirea gradului alcoolemiei, puse la dispoziție de către reprezentanții Asociației Siguranța Auto”, a mai precizat sursa citată.

„Noaptea europeană fără alcool”, organizată la nivel european începând din 1995, are drept scop prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii autovehiculelor de tinerii șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice.