DECLARAȚIE. Stelian Bujduveanu: Firea e depăşită de situaţie

Publicat: 05 03. 2020, 18:18
Actualizat: 05 03. 2020, 22:01

Liderul consilierilor generali ai PNL Stelian Bujduveanu a declarat că starea de nervozitate a Gabrielei Firea şi faptul că se ceartă cu organizaţiile neguvernamentale şi cu CSAT pe tema poluării arată că e complet depăşită de situaţie.

„Starea de nervozitate a primarului general în chestiunea poluării din Bucureşti şi faptul că se ceartă, din nou, cu ONG-urile, cu CSAT, cu cine nimereşte dovedeşte că este complet depăşită şi de această situaţie. Faptele sunt următoarele şi demonstrează că Gabriela Firea nu a făcut nimic pentru gestionarea poluării din Capitală: de-abia în 2018 municipalitatea a elaborat şi aprobat Planul Integrat de Calitate a Aerului, un document care a rămas, în proporţie de 95%, doar pe hârtie”, a scris Stelian Bujduveanu, joi, pe Facebook.

El a precizat că Gabriela Firea trebuie să fludizeze traficul şi să creeze zone de emisii reduse pentru a combate poluarea în Capitală.

„Ce trebuia să facă Firea pentru a combate eficient poluarea? Să asigure fluidizarea traficului, să îmbunătăţească parcul auto al STB, să încurajeze folosirea transportului în comun, să creeze zone de emisii reduse, eficientizarea consumului de energie termică prin reabilitarea reţelelor de distribuţie primară şi secundară a energiei termice. Ce a făcut Gabriela Firea, în schimb, în condiţiile în care cantitatea de deşeuri generată la nivelul Capitalei reprezintă circa 20% din cantitatea totală la nivel naţional?”, a completat Bujduveanu.

Acesta a mai spus că Primăria Capitalei nu doar că nu a luat măsuri, ci nu a acţionat să avem un sistem de măsurare a calităţii aerului.

„Aproape nimic din măsurile menţionate mai sus. Mai mult, Primăria Generală condusă de Gabriela Firea nu a făcut nimic nici pentru a avea un sistem de măsurare a calităţii aerului, care să indice sursa poluării, şi a ignorat complet subiectul, în ciuda faptului că bugetul Primăriei Generale prevedea fonduri alocate pentru acest sistem. În plus, Comisia Europeană a deschis procedură de infringement împotriva României din cauza poluării deoarece administraţii precum cea condusă de Gabriela Firea nu au întreprins măsurile necesare pentru a respecta valorile limită convenite privind calitatea aerului. Acum înţelegeţi de ce este doamna Firea nervoasă? Dincolo de faptul că mai are 3 luni şi pleacă de la Primăria Generală?”, a conchis liderul consilierilor generali ai PNL.

Sursă FOTO: Twitter