Buzău: O tânără din caravana unui candidat independent a fost rănită de un bolovan aruncat de un localnic

Publicat: 15 05. 2012, 20:56
Actualizat: 16 05. 2012, 07:51

O tânără care făcea parte dintr-o caravană a candidatului independent la șefia Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, a fost rănită, iar o mașină a fost avariată, după ce un localnic, aflat pe lista de consilieri a PNL din localitatea Poșta Câlnău, a aruncat înspre autoturism cu un bolovan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, comisarul șef Florina Crucianu, marți după-amiază, la Serviciul de urgență 112 s-a primit o sesizare prin care era semnalată spargerea geamului unui autoturism ce făcea parte dintr-o caravană electorală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„După primirea apelului, la fața locului, a fost direcționat un ehipaj de la Poliția Rurală Mărăcineni, care a început activitățile ce se impun pentru stabilirea situației de fapt”, a declarat Crucianu.

Din primele informații, incidentul, produs în localitatea buzoiană Poșta Câlnău, a avut loc în momentul în care prin comună trecea o caravană de susținători, membri ai PSD Buzău, ai candidatului independent Victor Mocanu.

Tinerii social-democrați, au povestit că împărțeau localnicilor pixuri și calendare în momentul în care un bărbat a început să le adreseze injurii, iar la un moment dat a aruncat cu un bolovan înspre un autoturism din caravană.

O tânără care se afla în mașină a fost rănită, iar luneta mașinii a fost spartă.

Victima a avut nevoie de ajutor medical, un echipaj SMURD deplasându-se la fața locului pentru a o consulta pe tânără, care a spus că își rezervă dreptul de a depune plângere împotriva localnicului agresiv.

Tinerii social-democrați susțin că în timpul incidentului bărbatul și-ar fi dat jos pantalonii.

Localnicul este pe lista de consilieri ai PNL în comuna Poșta Cîlnău.

După incident, vicepreședintele PNL Buzău, senatorul Marian Cristinel Bîgiu, a declarat că se delimitează de comportamentul bărbatului din Poșta Cîlnău și spune că va propune excluderea sa din formațiunea liberală.