Călin Nistor, avizat favorabil de CSM pentru funcția de procuror-șef adjunct DNA

Publicat: 16 05. 2016, 12:45
Actualizat: 12 10. 2016, 11:20

Pe 26 aprilie, minstrul Justiției a anunțat că îi propune pe Călin Nistor și Marius Iacob pentru noi mandate de procurori-șefi adjucți la Direcția Națională Anticorupție. Cei doi au susținut luni un interviu în fața procurorilor CSM, iar Secția a avizat favorabil propunerea de reînvestire a magistratului Călin Nistor în funcția de procuror-șef adjunct al DNA. Avizul va fi transmis de ministrul Justiției, Raluca Prună, către președintele României, care va decide dacă semnează sau nu decretul de numire în funcție.

„Am decis să fac această propunere în considerarea rezultatelor DNA. Rezultatele DNA se datorează unei echipe manageriale. Sunt premise foarte bune pentru a crede că reinvestirea va confirma rezultatele excepționale al DNA. Nu este doar percepția mea ci și a interlocutorilor din țară și din străinătate. M-am întors de la Londra, de la Summit-ul Anticorupție, unde, absolut fără excepție, toată lumea, inclusiv premierul David Cameron, spune că, din punct de vedere al luptei împotriva corupției, România este o poveste de succes”, a declarat Raluca Prună la CSM.

Ministrul Justiției a mai spus și că în lansarea celor două propuneri a ținut cont de „rezultatele obținute în perioada primului mandat, experiența profesională și managerială a celor doi cât și îndeplinirea criteriilor de integritate”.

Anterior, pe 6 aprilie, președintele Klaus Iohannis a semnat și decretul de reînvestire în funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.