Campania „Why don’t you come over?” continuă. Din această seară le oferim britanicilor și slujbe în România

Publicat: 07 02. 2013, 21:35
Actualizat: 17 01. 2015, 22:20

Campania „Why don’t you come over?” trece în cea de-a treia fază. După ce vocea voastră a fost auzită în întreaga lume, iar apoi ne-ați ajutat să transformăm în practică îndemnul de a vizita România, adresat britanicilor, punându-vă canapelele la dispoziție, de astăzi lansăm pentru englezii atrași sau interesați de România și o secțiune de joburi.

Pentru început am lansat un modul de joburi și, cu ajutorul colegilor de la Ziarul Financiar, am listat o serie de slujbe precum cea de CEO Loteria Română, CEO Metrorex sau de project manager FIFA la Electronic Arts.

Desigur, pentru aceste slujbe pot aplica și români dar și cetățeni ai altor țări, intenția noastră fiind doar de a dovedi că sunt disponibile și în România joburi bine plătite pentru care este nevoie de o pregătire superioară.

Mai mult decât atât, oferim și angajatorilor din România posibilitatea de a-și înscrie singuri pe site-ul „whydon’tyoucomeover.co.uk” ofertele lor de joburi pentru britanici și nu numai.

Campania gândul.info/GMP/webstyler a început acum o săptămână după ce în presa britancă au apărut informații neconfirmate oficial privind lansarea unei campanii de informare prin care românii și bulgarii să fie descurajați să vină în Marea Britanie.

Ce oportunități de afaceri și ce joburi oferă România britanicilor

Peste 2.200 de britanici au domiciliul stabil în România, iar o mare parte dintre aceștia au rămas în țară pentru că și-au deschis o afacere ori și-au găsit un loc de muncă bine plătit într-o multinațională unde au șansa de a promova mai rapid decât în țara lor pe o poziție de management.

Fie că e vorba de investiții în domenii precum agricultură sau IT, în comerț sau în piața de capital, România oferă o plajă largă de oportunități pentru străinii care vor să își dezvolte o afacere în România. Aproape 43.000 de cetățeni străini din statele membre ale Uniunii Europene erau stabiliți în România la jumătatea anului trecut, iar cei care nu sunt antreprenori lucrează, în cele mai frecvent întâlnite cazuri, pe poziții de management în multinaționale.

În schimb, românii care au plecat să lucreze în Marea Britanie din 2007 încoace (aproape 20.000 de persoane, potrivit statisticilor Eurostat), sunt, în general, absolvenți de studii medii sau submedii, care s-au dus să lucreze acolo ca personal pentru curățenie, pentru restaurant sau ca șoferi. De ce există acest decalaj?

Profesorul Dumitru Miron, decanul Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice, spune că sursa acestui ecart este de natură motivațională.

„Până la nivelul mediu de pregătire al angajaților, diferențele sunt foarte ridicate între salariile din România și cele din Marea Britanie, de aceea foarte mulți români pleacă să lucreze acolo pentru joburi de necalificați”, a declarat el. (Adelina Mihai)