Campanie antirasism în Formula 1

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 19 07. 2012, 22:59
Echipa McLaren, precum și alte team-uri din Formula 1 au decis să susțină lansarea de către Federația Internațională de Automobilism (FIA) a unei campanii antirasism.

Echipa McLaren, precum și alte team-uri din Formula 1 au decis să susțină lansarea de către Federația Internațională de Automobilism (FIA) a unei campanii antirasism, ca urmare a insultelor din acest an la adresa pilotului Lewis Hamilton, informează AFP. FIA le-a cerut tuturor celor implicați în curse, piloților, echipelor, precum și responsabililor circuitelor și autorităților sportive naționale, să susțină acest proiect.

"Sperăm sincer că a fost un incident izolat comportamentul rasist de la recentele teste de la Barcelona al unei minorități de așa-ziși fani ai Formulei 1", a declarat un purtător de cuvânt al echipei McLaren, citat de site-ulwww.autosport.com. Campania, numită "Racing against Racism", va fi lansată oficial la Marele Premiu al Spaniei, pentru a arăta că rasismul nu va fi tolerat în sporturile cu motor. Echipele Toyota, Super Aguri și Ferrari au anunțat că susțin această campanie.

Lewis Hamilton a fost victima insultelor rasiste ale unui grup de spectatori, la începutul acestei luni, pe circuitul de la Montmelo, din apropiere de Barcelona.