Câmpeanu: Încerc să introduc o evaluare a celor care fac cursuri de formare profesională

Publicat: 01 10. 2013, 14:47
Actualizat: 01 10. 2013, 14:47

Câmpeanu, a declarat marți, la conferința anuală a Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, că vrea să introducă evaluarea absolvenților de cursuri de formare profesională, pentru a vedea în ce măsură cursurile răspund nevoilor din piața muncii.

Ministrul Mariana Câmpeanu a precizat că intenționează să dezvolte această idee împreună cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituție care ar urma să analizeze câți dintre cei care au urmat cursuri de formare profesională au reușit să intre pe piața muncii.

„Vrem să facem o evaluare a celor care s-au angajat. Vrem să vedem care este procentul de angajare și intervalul de timp în care s-a înregistrat acest procent, dar și care sunt cele mai bune proiecte și care sunt cerințele pieței muncii la care acestea au răspuns. Vrem, în acest fel, ca în următoarea perioadă de programare să fim mai bine pregătiți”, a explicat ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a precizat că banii europeni trebuie folosiți pentru că este o oportunitate pentru creșterea competențelor profesionale ale resursei umane.

Ea a mai spus că pentru sprijinirea tinerilor, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice derulează două proiecte pilot.

Ministrul Muncii a mai spus că absorbția de fonduri europene a crescut de la 5,5 la sută, în luna mai, la 24,6 la sută.

Câmpeanu a precizat că au fost 1.334.064 de beneficiari ai proiectelor dezvoltate în cadrul POSDRU, 51.651 dintre aceștia fiind persoane de etnie romă.

Ministrul Muncii a adăugat că de la următoarea programare, pentru perioada 2014 – 2020, Guvernul dorește eficiență și va acorda atenție sporită proiectelor care vizează tinerii.

Ea a adăugat că Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și-a definit domeniile prioritare pentru perioada de programare 2014-2020, acestea fiind: accesul tinerilor pe piața muncii, facilități pentru șomeri, în special pentru persoane mai în vârstă, promovarea incluziunii și combaterea sărăciei.