Când vor fi finalizate lucrările la Arcul de Triumf. Anunțul oficial făcut de Firea

Publicat: 07 11. 2016, 16:43
Actualizat: 27 03. 2019, 06:39

„Constructorul ne-a garantat că, pe data de 25 noiembrie, șantierul va fi finalizat, gardul care înconjoară acest obiectiv va fi dat la o parte, iar toate lucrările și finisajele care mai sunt de făcut, vor fi terminate. De asemenea, aici, în această zonă, Administrația Străzilor va reorganiza trecerile de pietoni, se vor amplasa semafoare, astfel încât acest obiectiv să fie redat circuitului turistic. Sunt foarte bucuroasă, că româncă, să anunț faptul că, anul acesta, după ani de pauză, parada militară de Ziua Națională, pe data de 1 decembrie, va putea să aibă loc la Arcul de Triumf”, a spus Gabriela Firea.

Edilul a precizat că suma totală alocată lucrărilor de la Arcul de Triumf a fost de 6,6 milioane de euro, fonduri nerambursabile și că eligibile s-au dovedit în final doar 5 milioane de euro, restul urmând a fi acoperite de Municipalitate.

„În plus, Primăria Capitalei a plătit aproape 1 milion de euro pentru finalizarea acestor lucrări, ceea ce a dus la un cost total al lucrărilor de 7,6 milioane euro”, a mai declarat Firea.

Edilul șef a mai adăugat că, odată consolidat, Arcul de Triumf poate rezista unui cutremur cu magnitudine de peste 8 pe scara Richter, datorită celor 24 de izolatori antiseismici și a celor opt amortizori care au fost montați la nivelul structurii de rezistență a imobilului.