Caniculă în toată țara. Zonele în care temperaturile vor depăși 35 de grade

Publicat: 01 09. 2015, 10:35

Marți vremea se va menține caniculară în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi maxime ce vor atinge pe arii extinse 35 – 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În Maramureș, Crișana, Banat, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Transilvaniei și al Olteniei vor fi temperaturi maxime de 37 – 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Astfel, vor fi sub cod portocaliu de caniculă județele Satu Mare, Maramureș în partea de sud, Bihor, Arad, Alba, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Botoșani, Iași, Vaslui și jumătatea de est din Suceava, Neamț și Bacău.

Duminică, fusese instituit cod portocaliu de caniculă pentru luni și marți în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Botoșani, Iași, Bacău și Vaslui și cod galben în restul țării.

Miercuri, vremea va fi în continuare caniculară în majoritatea regiunilor țării și se vor înregistra temperaturi maxime de 35 – 36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, la câmpie și la podiș.

În județele Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava, Neamț, Bacău, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37 – 38 de grade, instituindu-se cod portocaliu de caniculă.