Cântărețul pop-reggae Johnny Nash a murit la 80 de ani. Hitul „I Can See Clearly Now” a dominat topurile în 1972

Publicat: 07 10. 2020, 06:48
Cântărețul pop-reggae Johnny Nash a murit la 80 de ani. Hitul „I Can See Clearly Now” a dominat topurile în 1972 / Foto: Captură YouTube.com

Johnny Nash, celebru pentru hitul „I Can See Clearly Now”, care a dominat topurile în 1972, a murit la vârsta de 80 de ani, din cauza naturale.

Cântărețul de culoare Johnny Nash a trecut în neființă, din cauza naturale, în orașul său natal Houston, Texas, a anunțat fiul artistului, Johnny Nash Jr.

Cariera lui Nash a început în 1950 și s-a extins la mijlocul lui 1960, când a condus o companie de înregistrări.

A contribuit la lansarea carierei lui Bob Marley

Nash a adus muzica reggae jamaicană în SUA și a ajutat la lansarea carierei bunului său prieten, renumitul Bob Marley, scrie Daily Mail.

Hitul său numărul 1 rămâne „I Can See Clearly Now”. Nash a scris piesa după ce și-a revenit în urma unei operații de cataractă.

Ray Charles i-a cântat melodia

Melodia sa a fost cântată apoi de artiști precum Ray Charles, Donny Osmond și Jimmy Cliff.

Nash a fost însurat de trei ori și a avut doi copii, locuind cu familia sa în Houston, unde s-a ocupat de festivaluri de rodeo, în cadrul Johnny Nash Indoor Arena.

Artistul lasă în urmă un fiu, o fiică – Monica și pe soția sa – Carli Nash. „Nu am câștigat niciodată un Grammy, dar nu mă încred în asemenea lucruri. O viață de muncă e mult mai importantă pentru mine. Și mixul special al muzicii mele, despre asta este vorba!”, a mărturisit cântărețul într-un interviu din 1998.

Eddie Van Halen, „zeul” chitarei rock, a murit de cancer

Legenda muzicii rock Eddie Van Halen a murit la vârsta de 65 de ani din cauza unei lungi bătălii cu un cancer la gât, relatează NY Post.

Chitaristul iconic și fondatorul trupei sale omonime de rock a pierdut bătălia cu cancerul la gât. Fiul său Wolfgang a împărtășit marți un mesaj comemorativ emoționant, confirmând moartea artistului.