Care este ultimul tip de fraudă pe Facebook

Publicat: 05 12. 2014, 21:17
Actualizat: 06 12. 2014, 01:00

Băncile precizează că utilizatorii primesc în general linkuri către așa-zisele site-uri de știri asociate Facebook, unde sunt informați că rețeaua socială a lansat programul „Lucrează de acasă”, prin intermediu căruia aceștia ar putea obține bani lucrând de acasă. „Mii de rezidenți români vor avea ocazia de a câștiga sute de dolari în fiecare lună din confortul casei lor, fiind plătiți prin cec, depunere directă sau PayPal”, se arată pe un asemenea site.

Potrivit reportervirtual.ro, site-ul afișează imagini cu un cec de 10.000 de dolari, încasat de un anume Alex Grasu, „proaspăt angajat” de Facebook. Articolul dispune de o secțiune de comentarii, care însă nu permite postarea de mesaje. Utilizatorii sunt redirecționați către profilul de Facebook al unor persoane din China sau America. Ei ajung în cele din urmă pe un site de phishing, unde le sunt solicitate doar câteva informații de bază, precum numele, orașul de rezidență, o adresă de email și un număr de telefon.

Utilizatorii care „vor să facă bani lucrând de acasă” trebuie să completeze un formular cu numărul cardului, data la care acesta expiră și codul CVV2, mai exact toate informațiile necesare pentru a putea efectua tranzacții online.