Care sunt cele mai controversate filme și seriale care au rulat pe Netflix de-a lungul istoriei

Publicat: 21 03. 2020, 10:05
13 reasons why - foto: captură YouTube

Printre cele mai controversate seriale de pe Netflix se numără „13 Reasons Why”, „Big Mouth” și „Atypical”.

13 Reasons Why

13 Reasons Why a debutat în 2017 și a ajuns rapid în centrul controverselor, scrie looper.com. Povestea se desfășoară după sinuciderea unei fete de liceu pe nume Hannah Baker (Katherine Langford), care a lăsat în urmă mai multe casete audio, în care vorbește despre oameni din viața sa și legătura lor cu motivul suicidului.

Unii au spus că serialul este iresponsabil și periculos. CEO-ul Netflix Reed Hastings a abordat o atitudine de tipul „dacă nu vă place, nu vă uitați”. Deși sezonul doi nu a avut același succes ca primul, serialul a fost reînnoit pentru al treilea sezon.

Big Mouth

Netflix și-a asumat un risc major cu Big Mouth, care examinează pubertatea și sexul la vârsta adolescentină. Serialul a fost criticat și pentru tentele rasiste, cum ar fi rolul actriței albe Jenny Slate, care asigură vocea pentru un personaj de culoare. În ciuda problemelor semnalate, Big Mouth beneficiază de sezonul 2 la Netflix.

The Push

The Push îl are ca protagonist pe mentalistul Derren Brown, care susține că poate „citi” mințile spectatorilor. Mulți au criticat filmul deoarece nu sunt convinși că reprezintă un număr de magie, ci unul de „tortură psihică”.

Blue is the Warmest Color

Filmul din 2013, bazat pe un roman piperat, este un film foarte apreciat. A câștigat Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, în ciuda controverselor legate de scenele grafice de lesbianism. Afirmațiile actrițelor referitor la producția filmului și reacția regizorului Abdellatif Kechiche față de acestea au pus paie pe foc.

Adèle Exarchopoulos și Léa Seydoux au lăudat „geniul” regizorului, dar au spus că experiența filmărilor a fost „oribilă” și au insistat că nu vor mai lucra cu el. „Poți vedea cum suferă cu adevărat”, a spus Exarchopoulos. „Scena bătăii a fost îngrozitoare. M-a lovit de foarte multe ori și Kechiche țipa: „Lovește-o! Din nou!” „În SUA, cred că am ajunge toți la închisoare”, a declarat Seydoux.

La rândul său, Kechiche a făcut afirmații care a stârnit lacrimi în ochii lui Seydoux și ulterior a amenințat că le va da în judecată pe actrițe.

Love

Gaspar Noe este sinonim cu controversa și filmul Love din 2015 nu face excepție de la regulă. Filmul include scene de sex reale și este realizat în format 3D. „Tot sexul din film mi se pare natural, nu ceva simulat”, a declarat regizorul.

Nymphomaniac

Lars Von Trier este un alt regizor care nu acceptă norme impuse și forțează limitele ori de câte ori simte nevoia. Povestea femeii care își amintește de abuzurile sexuale din copilărie, săvârșite asupra ei de un bărbat mai în vârstă, rămâne cât se poate de controversată. Filmul a fost interzis inițial în România și Turcia și părți din Orientul Mijlociu.

Atypical

Atypical se concentrează asupra lui Sam Gardner (Keir Gilchrist) și a familiei lui. Acesta suferă de autism și încearcă să ducă o viață normală, deși provocările sociale sunt cât se poate de serioase pentru un asemenea adolescent.