Carmen Dan: Documentul despre Dragnea, atribuit DGPI, nu există în arhivele instituției. „A fost prefabricat”

Publicat: 14 07. 2017, 10:45
Actualizat: 26 03. 2019, 02:17

„Am făcut unele verificări, acel document emană de la o instituție, este trecut pe document antetul unei instituții, vorbim de IPJ Teleorman. Am făcut verificări serioase în registrele Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman și acel document nu se regăsește înregistrat instituțional, așa cum a fost normal. Am făcut verificări la nivelul Direcției Generale de Protecție Internă, nu s-a regăsit nici în evidențele acestei structuri, am făcut verificări și la nivelul Inspectoratului General de Poliție, nu există înregistrat acest document nici în arhiva acestei instituții, ceea ce mă face să trag concluzia firească că acesta este un document preconceput, prefăcut în alte scopuri. Nu acelea procedurale, instituționale”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că având în vedere că în spațiul public încă se mai speculează că documentul ar aparține DGPI, fiind afectată astfel imaginea Ministerului Afacerilor Interne, va întreprinde toate demersurile legale „pentru ca cei care au făcut asemenea afirmații, ori să le probeze, ori să le retragă”.

„Am informații, și nu le-aș spune dacă nu aș considera că sunt informații certe, că acest document, inițial, nu a avut niciun antet. (…) Presupun că existau persoane care aveau interes. Șeful DGPI spune că nu există înregistrat acest document. Evident că nu poate fi redactat, pentru că orice document care este redactat pe procedură instituțională este înregistrat. Nu se regăsește în nicio structură a MAI”, a completat Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că, după părerea ei, documentul a fost redactat în 2011.

„Voi sesiza niște instituții dacă din analiză va reieși că am posibilitatea legală de a face asta și mă îndoiesc că nu aș avea și cei care sunt sesizați au responsabilitatea să facă verificări”, a concluzionat Carmen Dan.

DGIPI a susținut că documentul publicat de Rise Project, referitor la deținerea majoritară a acțiunilor de către Liviu Dragnea a firmei Tel Drum, nu ar aparține unității.

Într-un articol publicat de jurnaliștii RISE, aceștia au prezentat un document, despre care susțin că este clasificat, numit „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman”, care ar fi aparținut DGPI.

În documentul prezentat se precizează că la nivelul IPJ Teleorman se dețin o serie de informații referitpare la „președintele CJ care și-a format o rețea infracțională compusă din persoană cu putere de decizie în județ „, iar în urma verificărilor s-ar fi descoperit că ar fi fost deținător majoritar al acțiunilor la purtător firma Tel Drum, societate care, se precizează în act, în perioada 2000-2010 ar fi obținut, „prin licitații trucate majoritatea fondurilor guvernamentale existente la nivelul CJ Teleorman”, precizându-se în document că și cumpărarea firmei s-a făcut în condiții frauduloase.