Casele de sănătate, somate să își plătească datoriile către clinicile din străinătate

Publicat: 09 01. 2014, 18:31
Actualizat: 29 07. 2014, 19:11

Clinicile din străinătate amenință că nu vor mai trata pacienții români din cauza datoriilor pe care casele de asigurări din România le au către acestea. Numai Casa de Asigurări de Sănătate Județeană Olt a acumulat datorii de aproape 670.000 de lei la spitalele de stăinătate.

Casa de Asigurări de Sănătate Județeană Olt a decontat până în prezent facturi de 1,35 milioane de lei pentru servicii medicale primite de pacienți în clinicile de peste hotare. Instituția mai are însă o restanță de aproape 670.000 de lei, notează Digi 24.

Potrivit directorului CJAS Olt, mai multe state au inițiat un protest, amenințând că ar putea bloca furnizarea serviciilor medicale către pacienții români de acum înainte. Este un motiv mai mult decât suficient pentru ca autoritățile române să își plătească datoriile.

În ultimii ani, mii de români s-au tratat în spitale din Austria, Germania, Ungaria, Franța, Turcia sau Italia. Numărul lor crește de la o zi la alta, motiv pentru care clinicile din afară au început să își traducă site-urile de prezentare și în limba română.