Cătălin Rădulescu, supărat pe o polițistă din Argeș: Este o nesimțită, îi fac plângere penală

Publicat: 23 05. 2018, 14:54
Actualizat: 26 03. 2019, 06:04

Deputatul Cătălin Rădulescu s-a prezentat miercuri, la Parchetul Genral, unde a fost citat în calitate de martor, după ce o polițistă din județul Argeș a depus o plângere penală împoriva sa pentru ultraj. La ieșire, Rădulescu a precizat că i s-a schimbat încadrarea din martor în suspect.

Polițista îl acuză pe deputat că a făcut-o „nesimțită” chiar în timpul procesului în care Rădulescu este acuzat de săvârșirea infracțiunii pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

„În procesul respectiv, au trimis-o pe această domnișoară, care a încercat să îmi ia martorul de lângă mine (…) și a încercat să îl convingă să spună altceva. Avocatul meu i-a spus că face o infracțiune și că vom face o plângere penală. A început să reacționeze și, la un moment dat, s-a adresat unei doamne și a spus: Nu știți cine e? E domnul deputat mitralieră. Atunci, eu i-am spus că este o nesimțită că spune așa ceva. Eu sunt medic chirurg, nu știu cine este ea. (…) Avocatul i-a spus că nu are voie să vorbească cu martorii decât în sala de judecată. Mi-a făcut plângere penală că am amenințat-o”, a declarat Cătălin Rădulescu, la ieșirea din Parchetul General.

El a precizat că polițista respectivă a fost îndemnată să depună plângere de adjunctul Poliției județene din Argeș, cel care i-a făcut controlul cu privire la deținerea armelor.

„Acum o sa îi facem noi plângere penală, aici la Parchet, pentru calomnie și pentru indimidarea martorilor. (…) O fac și nesimțită și fac și plângere. E o nesimțită dacă mă face pe mine, medic chirurg, una cu șapte clase mă face deputatul mitralieră, înseamnă că este o nesimțită. Eu sunt deputatul mitralieră? Eu sunt deputatul Mircea Rădulescu, domnul doctor, eventual. Eu nu am jignit-o pe ea”, a explicat Rădulescu.

Întrebat dacă „deputatul mitralieră” este o jignire, parlamentarul a spus: „Normal că este o jignire. Voi aveți voie să spuneți, pentru că sunteți presă, nu mă supăr când spuneți. Dar nu o individă. Cu presa nu am nicio treabă. Sunteți ok. Din punctul meu de vedere, puteți să spuneți ce vreți, dar m-a deranjat”.

În urmă cu un an de zile, polițiștii din Argeș au verificat armele deținute de parlamentarul PSD, Cătălin Rădulescu și au decis să îi suspende dreptul de a le deține, după ce acesta a declarat că are o mitralieră AKM cu care a luptat la Revoluție, pe care este pregătit să o folosească.