Cataramă: Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare trebuie adoptate prin ordonanțe de urgență

Publicat: 11 12. 2019, 08:08
Omul de afaceri Viorel Cataramă

„Dreapta Liberală salută intenția Guvernului Orban de adoptare a unor măsuri de austeritate. Totodată, votarea moțiunii simple împotriva ministrului Cîțu arată fragilitatea actualului Guvern, care nu se poate baza pe sprijinul celor care l-au adus la guvernare”, a afirmat Viorel Cataramă, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că, în caz contrar, Cabinetul Orban riscă să deconteze „trădarea partenerilor”, iar gestul asumării unui Guvern minoritar ar fi unul sinucigaș.

„De aceea, Dreapta Liberală consideră că măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare trebuie adoptate prin ordonanțe de urgență sau prin asumarea răspunderii Guvernului, în caz contrar PNL riscând să deconteze singur trădarea partenerilor, iar asumarea unei guvernări minoritare să se dovedească o acțiune sinucigașă”, a conchis Cataramă.

Reacția vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, că Guvernul demarează procedura de asumare a răspunderii pe trei proiecte, respectiv pentru modificarea legilor justiției pentru prorogarea unor termene și a OUG 51 privind transportul județean și pentru adoptarea Legii plafoanelor.

De asemenea, șeful Executivului a spus că Guvernul va avea o primă lectură, marți, a textului pentru modificarea OUG 114/2018 și că o mare parte din prevederile actului normativ vor fi abrogate. El a mai precizat că „efectul ordonanței este devastator”.