Câte caziere judiciare au solicitat românii anul trecut și câți bani a încasat poliția română

Publicat: 05 01. 2015, 16:47

„În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2014, au fost eliberate, prin sistemul ROCRIS (Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român), 1.856.000 de certificate de cazier judiciar, necesare cetățenilor”, se arată într-un comunicat remis, luni, agenției MEDIAFAX.

Conform sursei citate, anul trecut, la bugetul de stat au intrat peste 22.000.000 de lei reprezentând contravaloarea taxelor încasate pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar.

Sistemul informatic ROCRIS permite, în sistem automatizat, în condiții de siguranță și în mod operativ, din orice punct de acces la sistem, eliberarea de certificate de cazier judiciar securizate pentru persoane fizice, cetățeni români, străini sau apatrizi și persoane juridice și copii securizate ale cazierului judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și justiției.

Pentru eliberarea cazierului judiciar se plătesc 10 lei, taxă de prestare serviciu, și alți 2 lei pentru un timbru fiscal.