Câte persoane s-au vaccinat miercuri în România și ce reacții adverse au fost înregistrate

Publicat: 13 01. 2021, 18:59
Actualizat: 06 04. 2021, 15:11
Câte persoane s-au vaccinat miercuri în România și ce reacții adverse au fost înregistrate / Sursă Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ

Aproximativ 14.000 de persoane au fost vaccinate miercuri împotriva Covid-19, în România. În rândul acestora au fost înregistrate și 60 de reacții adverse „comune și minore”.

Cele aproape 14.000 de persoane, vaccinate cu vaccinul Pfizer BioNTech 

În România au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 13.821 de persoane, astfel, de la începutul campaniei de imunizare a populației, au fost vaccinate 154.268 de persoane.

Miercuri au fost înregistrate 60 de reacții adverse comune și minore, respectiv 21 reacții de tip local și 39 reacții generale.

Totalul reacțiilor adverse de la începutul campaniei de vaccinare pe teritoriul României este de 544, „comune și minore”: 214 reacții locale cu durere la locul injectării și 330 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, o reacție este în curs de investigare.

Premierul Florin Cîțu, despre amenajarea centrelor de vaccinare anti-COVID-19: „Vom merge pe costuri standard și pe cheltuieli standard, nimic în plus”

Premierul Florin Cîțu a făcut câteva precizări despre amenajarea centrele de vaccindin România, după terminarea ședinței de Guvern de miercuri,13 ianuarie.

Florin Cîțu a susținut faptul că așteaptă informații de la Ministerul Sănătății cu privire la criteriile standard.

„Aștept de la Ministerul Sănătății aceste criterii clare, de ce este nevoie atunci când pregătim un centru de vaccinare, care sunt cheltuielile standard. Vom merge ca și până acum pe costuri standard și pe cheltuieli standard, nimic în plus”, a declarat premierul.

Cu toate acestea, oficialul nu a precizat dacă aceste cheltuili vor fi suportate de bugetul central, însă a punctat că vaccinarea este o prioritate și că obiectivul guvernului este de a avea peste 10 milioane de români vaccinați până în septembrie.