Câteva zeci de gospodării din județul Bacău au fost afectate de inundații

Publicat: 25 07. 2014, 19:53
Actualizat: 09 04. 2019, 05:35

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, cel mai afectat de inundații a fost, pentru a doua oară în câteva zile, orașul Comănești, unde apa a intrat în 55 de gospodării, două locuințe și șapte anexe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, torenții au afectat alte 27 de gospodării din comuna Oituz, precum și o locuință și șase gospodării din orașul Târgu Ocna. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău susțin că nu au existat persoane evacuate din locuințele inundate.

„La solicitarea autorităților locale, 29 de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din locuințele și gospodăriile inundate din Comănești și Oituz, unde s-au folosit motopompe și alte mijloace din dotarea Inspectoratului. În sprijinul nostru au venit și serviciile voluntare pentru situații de urgență (SVSU) ale celor două comunități astfel încât intervenția să fie de cât mai scurtă durată. În orașul Târgu Ocna, a intervenit doar SVSU, cu mijloacele proprii”, a declarat, vineri, responsabilul mass-media al ISU Bacău, Ionuț Hâncu.

Tot în cursul acestei săptămâni, alte 75 de case și aproximativ 150 de gospodării, din două orașe și trei sate din județul Bacău, au fost inundate în urma ploilor torențiale, majoritatea imobilelor, curților și grădinilor afectate fiind în orașul Comănești.