Câți oameni a ucis ISIS în ultimii doi ani: cele mai sângeroase atacuri teroriste

Publicat: 12 12. 2015, 20:12
Actualizat: 06 07. 2016, 20:44

De atunci, ISIS a organizat multe atentate teroriste, adevărate masacre, pe tot globul, și a recrutat militanți din toată lumea. Iată care sunt cele mai însemnate și mortale atacuri ale ISIS și care a fost reacția internațională:

Anul  2014:

19 august: ISIS l-a decapitat pe jurnalistul  american James Foley, ca răspuns la atacurile aeriene ale SUA, menite să împiedice căderea orașului Abril din Irak. 

2 septembrie: În decursul unei luni ISIS a mai decapitat 4 persoane: un alt jurnalist american, doi britanici care asigurau ajutor medical și un turist francez.

15 decembrie: Un om înarmat, adept al ISIS, a ținut 17 persoane ostatice într-o cafenea din  Sydney , Australia. Două persoane au murit în timpul asediului.

Citește care a fost reacția internațională în ZF

Anul 2015:

7 ianuarie: Trei teroriști, din care unul care avea legături directe cu ISIS, au atacat sediul revistei franceze de satiră, Charlie Hebdo, precum și un supermarket. Bilanțul morților a fost de 17 persoane.

31 ianuarie: Jurnalistul japonez, Kenji Goto, în vârstă de 47 de ani, a fost decapitat. Motivul invocat de călau a fost implicarea Japoniei în războiul anti-ISIS. 

18 martie: Un atac terorist la un muzeu din capitala Tunisiei s-a soldat cu 22 de morți. Atunci au murit atât cetățeni tunisieni, cât si europeni care se aflau în vizită în Tunisia.

20 martie: 130 de persoane au murit în urma a două atacuri sinucigașe într-o moschee din Yemen

19 aprilie: 30 de creștini din Etiopia (Africa) sunt uciși în Libia.

22 mai: Un atac sinucigaș la o moschee din Arabia Saudită s-a soldat cu 21 de morți. O săptămână mai târziu, o altă moschee a fost atacată. În cel de-al doilea atac au murit trei persoane.

17 iunie: ISIS a bombarbat mai multe mașini, omorând astfel 30 de oameni în Yemen

26 iunie: În Tunisia, 38 de persoane, majoritatea europeni, au fost omorâți pe plajă.

10 octombrie: Autoritățile din Turcia dau vina pe ISIS pentru două explozii ce au avut loc la un manifest pentru pace. În urma atacului terorist au murit 100 de persoane.

31 octombrie: Un avion rusesc care transporta 224 pasageri s-a prăbușit în Egipt. ISIS și-a revendicat atacul.

12 noiembrie: Peste 40 de persoane au murit într-un atac sinucigaș care a avut loc într-o zonă comercială din Liban

13 noiembrie: O serie de atacuri teroriste coordonate au omorât 130 de persoane în Paris și au rănit alte 350.

Citește care a fost reacția internațională în ZF