CAZ DE DEZINFORMARE A PRESEI PRO-RUSE. „Criza coronavirusului este un pretext al „elitelor globale” pentru a reduce populația”

Publicat: 29 03. 2020, 16:06
Actualizat: 30 03. 2020, 09:55
Sursă FOTO Pixabay.com/ caracter ilustrativ

Un raport elaborat de Serviciul European de Acțiune Externă, instituție aflată în subordinea Înaltului Reprezentant al UE Josep Borrell, a identificat peste 110 cazuri de dezinformare cu privire la coronavirus provenite din surse media pro-ruse.

Josep Borrell a invocat luni  o bătălie globală a narațiunilor, făcând referire la China, Statele Unite și Uniunea Europeană și o încercare de a discredita organizația europeană.

Un document al Uniunii Europene  a avertizat că Rusia agravează impactul COVID-19 și criza de sănătate din țările occidentale printr-o semnificativă campanie de dezinformare, citat de Reuters. Raportul a fost citat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Potrivit euvsdisinfo.eu, articolele identificate provin din canale mainstream, finanțate de stat, gestionate direct de Kremlin sau de oligarhi, aproape de Kremlin.

Una dintre ipotezele lansate în mediul on-line a fost acela că se încearcă prin criza coronavirusului ca populația globală să fie redusă, fiind remarcat de raportul SEAE.

DEZINFORMARE: „Criza coronavirusului este un pretext al „elitelor globale” pentru a reduce populația”

REALITATE: O teorie a conspirației nefondată, care promovează o relatare frecventă pro-Kremlin despre „elitele secrete” care controlează liderii mondiali.

Întregul raport al SEAE pe dezinformare în contextul COVID-19 este disponibil aici  https://bit.ly/RaportSpecial_SEAE

Sursă FOTO Pixabay.com/ caracter ilustrativ