Ce a pățit un vasluian care și-a înjunghiat mama și un unchi pentru că ar fi băut mai mult decât el

Publicat: 04 03. 2015, 21:10

Potrivit unei sentințe publicate miercuri, Tribunalul Vaslui l-a condamnat la zece ani și patru luni de închisoare pe un tânăr de 22 de ani, Ionuț Zaharia, pentru tentativă de omor deosebit de grav, după ce, aflat sub influența alcoolului, și-a rănit grav mama și unchiul cu un cuțit de bucătărie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, magistrații vasluieni l-au obligat pe tânăr să achite cheltuielile de spitalizare ale celor două victime, care se ridică la 38.434 de lei, și cheltuieli de judecată în sumă de 2.163 de lei.

Sentința Tribunalului Vaslui nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel atât de procurori, cât și de tânăr.

Potrivit cercetărilor desfășurate de procurori, tânărul de 22 de ani și-a înjunghiat mama în zona inimii, cu un cuțit de bucătărie, în momentul în care femeia se afla în propria locuință, cu un frate al ei. De altfel, și acest bărbat a fost rănit de tânăr după ce a încercat să își apere sora.

Incidentul a avut loc în urmă cu doi ani și jumătate, iar la scurt timp după aceea tânărul le-a declarat anchetatorilor că se afla sub influența alcoolului când a comis fapta și că a reacționat violent fiind deranjat de faptul că unchiul și mama sa stăteau la băut în mijlocul casei atunci când a intrat în locuință, iar cei doi ar fi consumat mai mult alcool decât el.