Ce mai reclamă românul la primărie: magia neagră, orele de baie ale vecinilor

Redactor:
Maria Manoliu
Ce mai reclamă românul  la primărie: magia neagră,  orele de baie ale vecinilor
„Domnule primar, vă rog să-mi găsiți o nevastă care să fie de casă, gospodină și să mă respecte. Poate să nu aibă studii pentru că eu am bani să-i cumpăr diplomă. Accept și cu copii, nu-i problemă". Așa sună una dintre cererile mai puțin obișnuite adresate primarului sectorului 6, Cristian Poteraș

„Domnule primar, vă rog să-mi găsiți o nevastă care să fie decasă, gospodină și să mă respecte. Poate să nu aibă studii pentrucă eu am bani să-i cumpăr diplomă. Accept și cu copii, nu-iproblemă”. Așa sună una dintre cererile mai puțin obișnuiteadresate primarului sectorului 6, Cristian Poteraș.

Evident, cererea nu a putut fi rezolvată așa cum nu au fostluate în seamă nici cele în care se anunță apocalipsa sau în carese cerea ca primăria să intervină în certurile conjugale.

Potrivit directorului Relații Publice și Birou Unic din cadrulPrimăriei sectorului 6, Corneliu Cristache, „zilnic primim între 50și 80 de sesizări. Cele mai multe conțin reclamații la adresaconducerii asociațiilor de proprietari sau locatari. De obicei,acestea încep cu unde-s banii noștri? Un alt motiv de gâlceavă însânul asociațiilor îl reprezintă terasele blocurilor. Cei carereclamă susțin că le plouă în casă și nimeni din bloc nu esteinteresat să facă reparații.

Când nu se reclamă așa-zisele abuzuri făcute de președinte sauadministratorul unui bloc, se fac plângeri împotriva societățilorcomerciale care funcționează la parterul imobilelor”.
Ultima reclamație înregistrată a fost a doamnei D.P. care seplângea de zgomotul produs de aparatele frigorifice, de mirosuldegajat de pubele de gunoi sau de montarea unei tubulaturi pentruventilație care o derajează. „Unii chiar își fac de cap. În acestcaz, trebuie să verificăm.

Oamenii se mai plâng de câini sau vin să reclame că n-aucurățenie, că nu sunt toaletați copacii și gardul viu”, a mai spusCorneliu Cristache.

Administrator pus de pază, să nu se furecăldură

Sunt însă și proprietari deranjați că n-au priveliște „fengshui” când deschid fereastra sau de orele de îmbăiere alevecinilor.”Când deschid fereastra, văd numai geamuri murdare. Nu sepoate atâta lipsă de feng shui”. Geamurile sunt ale boxelor ocupatede proprietarii din blocul vecin, iar cea deranjată de aspectul lorvrea să ceară primăriei să-i oblige pe aceștia ori să le speleperiodic ori să le acopere „cu perdeluțe”.
Alte reclamații vizează orele de îmbăiere ale vecinilor.

„Doamna se spală jumătate de oră. Apoi intră soțul. Totul seîntâmplă între orele 23 și 24. Curge multă apă și nu mă lasă sădorm”, sună reclamația.

Până să ajungă la primărie, petenta și-a amenințat vecinii carese spală noaptea cu poliția, judecătoria și chiar cu protecțiaconsumatorilor. Nu lipsesc nici cereri prin care Primăriasectorului 2 ar trebui să intervină ca o doamnă președinte de bloc”să nu mai practice magia neagră” sau în care „un administrator debloc trebuie să păzească noaptea vanele ca să nu se mai furecăldura”.

De obicei, se reclamă între ei. Fostul administrator pe cel nou,actualul președinte pe cel vechi. Cele mai multe plângeri sunt aleproprietarilor împotriva asociației”.

Inchide