Ce pedeapsă are de ispășit un fost miner care l-a ucis și l-a tranșat pe vecinul pensionar despre care credea că e extraterestru

Publicat: 16 06. 2019, 19:25

Hotărârea judecătorească a fost pronunțată de Tribunalul Satu Mare într-un dosar al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare și privește o crimă comisă pe 26 noiembrie 2018 de Nicolae Meheș, un fost miner de 62 de ani din localitatea Orașu Nou Vii, comuna Orașu Nou, căreia i-a căzut victimă un pensionar în vârstă de 84 de ani din Baia Mare, scrie Presa SM.

Meheș a fost trimis în judecată pe 18 martie 2019 și și-a recunoscut fapta.

Victima este un bărbat, identificat doar cu inițialele C.V., în vârstă de 84 de ani, cu domiciliul în orașul Baia Mare. Bărbatul era vecin cu ucigașul, Nicolae Meheș, un fost miner, în vârstă de 62 de ani.

Totul a început după ce a izbucnit un scandal spontan, criminalul ar fi înjunghiat victima cu un cuțit, iar la un moment dat i s-ar fi părut că din victimă ar fi sărit o bucată de metal. Crezând că victima ar fi o ființă extraterestră, criminalul i-a pus corpul pe masă și l-a tranșat. 

Într-un moment de luciditate, Nicolae Meheș a sunat singur la 112 și a anunțat că și-a omorât vecinul, după care l-a tranșat. Când au ajuns la fața locului, polițiștii au rămas îngroziți de ce au văzut. Corpul victimei era decapitat, iar membrele erau desprinse de corp.

În ziua cumplitei crime, în timp ce victima se afla la domiciliul inculpatului, pe fondul consumului de alcool, inculpatul i-a aplicat lovituri cu cuțitul, care au provocat decesul victimei, susțin procurorii.