Ce PROIECȚII VIDEO au câștigat competiția iMapp. Protestatarii #rezist au TROLAT spectacolul, proiectând mesajul „Jos PSD” pe Palatul Parlamentului

Publicat: 23 09. 2018, 19:23

Premiul juriului a fost câștigat de Vision Impossible din Olanda, în timp ce premiul publicului a ajuns la echipa Mindscape Studio din România, care a prezentat lucrarea „AZI – Copilul Timpului”, o narațiune vizuală care ilustrează căutarea unui tânăr erou în timp ce călătorește prin trei lumi fantastice colorate: una albastră, una galbenă și una roșie.

Vision Impossible din Olanda a prezentat lucrarea „NATIVE”, un triptic despre valorile fundamentale ale poporului român și despre ce le conectează. Culorile steagului românesc nu au doar o semnificație geografică, ci și una simbolică: albastru (libertate), galben (bunăstare), roșu (familie). Povestea „NATIVE” este spusă din punctul de vedere a trei animale: ursul, lupul și vulturul de aur. Animalele sunt o metaforă pentru valoarea simbolică pe care o deține steagul.

Primăria Capitalei a anunțat că numărul participanților la spectacolul de videomapping, iMapp, de sâmbătă seară, a fost de 65.000. Marii câștigători ai competiției au fost Vision Impossible din Olanda și Mindscape Studio din România.

„Unul dintre cele mai mari spectacole de 3D videomapping din lume, un concurs internațional care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului, iMapp a reunit un public numeros, de 65.000 de spectatori”, a transmis, duminică, Primpria Capitalei.

Potrivit sursei citate, pentru prima oară în istoria festivalului, 10 echipe internaționale au participat în finala iMapp Bucharest: Sila Sveta din Rusia, Go2 Productions din Canada, LosRomeras and OTUCINEMA din Spania, NullPixel din Mexic, SKG Media din China, United Motion Labs din Austria, Mindscape Studio din România, OCUBO din Portugalia, ArtZebs din Ucraina și Vision Impossible din Olanda. Tema ediției din 2018 a fost dedicată Centenarului Marii Uniri.

iMapp Bucharest a avut, ca în fiecare an, o componentă interactivă esențială, publicul putând alege echipa favorită printr-un SMS.

Spectacolul a avut loc sâmbătă seară, în Piața Constituției, iar în timp ce rulau proiecțiile laser pe Palatul Parlamentului, protesatarii #Rezist, prin Cristian Dide, au afișat mesajul „Jos PSD”.