Ce s-a întâmplat cu un copil de nouă ani din Vaslui, ajuns la școală bătut și cu buza crăpată

Publicat: 26 01. 2016, 18:54

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit în regim de urgență într-o familie din localitatea Mânzați pentru preluarea într-un centru pentru minorii abuzați a doi frați, după ce cel mai mare dintre ei ar fi fost bătut de către tatăl său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intervenția autorităților s-a făcut la sesizarea reprezentanților primăriei din localitate, care, la rândul lor, au fost alertați de către conducerea școlii, unde băiatul de nouă ani, elev în clasa a II-a, a ajuns cu răni și echimoze la cap, inclusiv cu buza crăpată.

Copilul le-a povestit profesorilor că urmele de lovituri le are din cauza bătăilor primite de la tatăl său.

„Cei doi copii au fost securizați într-un centru specializat, unde beneficiază de serviciile specifice pentru copiii abuzați fizic. În prezent, se face o evaluare a garanțiilor morale și materiale de creștere și îngrijire a minorilor, în funcție de care se va stabili dacă se impune menținerea în sistemul de protecție sau revenirea în familie”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

După ce au fost sesizați despre această situație, polițiștii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele tatălui copiilor.

„Bărbatul a recunoscut că și-a agresat fiul pe motiv că nu-l ascultă. În consecință, pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru violență în familie”, a precizat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Copilul a fost prezentat și la Serviciul de Medicină Legală Vaslui, unde, în urma evaluărilor, s-a constatat că are nevoie de două – trei zile de îngrijiri medicale.